Systemisch Werken Werkt
"Het zichtbaar maken van verborgen belemmeringen"

Wie zijn wij?

Janny Lourens

In 2016 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met familieopstellingen.
Bij het volgen van de opleiding NLP in 2018 kwam ik weer in aanraking met familieopstellingen en besloot me meteen aan te melden voor de opleidingen. Tijdens de opleidingen familieopstellingen en organisatieopstellingen die ik bij Latitude Opleidingen heb gevolgd werd ik gegrepen door de kracht van de opstellingen en vielen bij mijzelf ook diverse zaken op de juiste plek. Ik heb gezien dat het inzetten van systemisch werk echt werkt: of het nu is in het familiesysteem of op de werkplek.

In mijn werk als HR adviseur heb ik ervaren dat het voor werknemers essentieel is om op de juiste plek te staan. Ik roep ook geregeld tegen collega's dat De Fontein/vind je plek van Els Steijn verplichte kost zou moeten zijn voor iedereen op school. Staat men niet op de juiste plek zie ik dat zich dit vertaalt in o.a. verzuim, stressklachten en conflicten op de werkvloer. Op een systemische manier kijken naar wat er speelt geeft vaak direct een inzicht in wat er werkelijk speelt.

Ik gun het iedereen om op de juiste plek te komen in het werk, loopbaan en het privéleven. Niet gehinderd door systemische verstrikkingen/dynamieken en met vertrouwen en persoonlijk leiderschap richting geven aan ambities en persoonlijke ontwikkeling: Op de juiste plek zowel zakelijk als privé.

Mijn manier van werken is vanuit de verbinding samen kijken wat er op dat moment nodig is om inzicht te krijgen in dat wat er speelt in de onderstroom.

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/janny-lourens-7103b929/


Mariëlle Bins

In 2018/2019 heb ik de opleiding NLP Practitioner afgerond en ben ik via Janny in aanraking gekomen met systemisch werken. Al tijdens de eerste kennismakingsavond heeft het me geraakt en gegrepen, ik voelde direct de werking en invloed van het visueel maken van verborgen belemmeringen. Het was ook spannend en ongrijpbaar, ik begreep niet helemaal wat er gebeurde maar voelde wel dat dit het juiste pad voor mij was. Ik heb me meteen aangemeld voor de opleidingen familieopstellingen en organisatieopstellingen bij Ineke en Boudewijn van Latitude Opleidingen. 

In mijn werk als manager bij een ingenieursbureau zet ik NLP en systemisch werken dagelijks in. Dit kan bijvoorbeeld zijn een gesprek of opstelling over het niet innemen van de juiste plek van een leidinggevende tot collega's die niet harmonieus samenwerken en niet begrijpen waarom (en er wel last van ervaren). Symptomen hiervan zijn vaak onbegrip, stress en conflict. In een opstelling komt het inzicht vanzelf. Tijdens een interventie zet ik mensen op de juiste plek en doet het veld zijn werk.

Ik geloof in het gebruik van diverse stromingen die ik tot nu toe in mijn rugzak heb verzameld om je te kunnen helpen. Ik ben nuchter van aard, zoek de verbinding met mensen en vind het gebruik van humor in mijn werk belangrijk.  

Linkedin profiel: https://www.linkedin.com/in/mariellebins/