Systemisch Werken Werkt
"Het zichtbaar maken van verborgen belemmeringen"

Over ons

Janny Lourens

In 2016 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met familieopstellingen. Bij het volgen van de opleiding NLP in 2018 kwam ik weer in aanraking met familieopstellingen en besloot me meteen aan te melden voor de opleidingen. Tijdens de opleidingen familieopstellingen en organisatieopstellingen die ik bij Latitude Opleidingen heb gevolgd werd ik gegrepen door de kracht van de opstellingen en vielen bij mijzelf ook diverse zaken op de juiste plek. Ik heb gezien dat het inzetten van systemisch werk echt werkt: of het nu is in het familiesysteem of op de werkplek.

In mijn werk als HR adviseur heb ik ervaren dat het voor werknemers essentieel is om op de juiste plek te staan. Ik roep ook geregeld tegen collega's dat "De Fontein/vind je plek" van Els Steijn verplichte kost zou moeten zijn voor iedereen op school. Staat men niet op de juiste plek zie ik dat zich dit vertaalt in o.a. verzuim, stressklachten en conflicten op de werkvloer. Op een systemische manier kijken naar wat er speelt geeft vaak direct een inzicht in wat er werkelijk speelt.

Ik gun het iedereen om op de juiste plek te komen in het werk, loopbaan en het privéleven. Niet gehinderd door systemische verstrikkingen/dynamieken en met vertrouwen en persoonlijk leiderschap richting geven aan ambities en persoonlijke ontwikkeling: Op de juiste plek zowel zakelijk als privé.

Mijn manier van werken is vanuit de verbinding samen kijken wat er op dat moment nodig is om inzicht te krijgen in dat wat er speelt in de onderstroom.

Linkedin: https://ap.lc/RPkPT


Mariëlle Bins

In 2018/2019 heb ik de opleiding NLP Practitioner afgerond en ben ik via Janny in aanraking gekomen met systemisch werken. Zij vertelde over  systemisch werken en zei: "dit moet jij ook doen, dit is prachtig!" (en dat terwijl we bij de NLP net hadden geleerd het woord "moeten" te vermijden... :)).  Al tijdens de eerste kennismakingsavond heeft het me geraakt en gegrepen, ik voelde direct de werking en invloed van het visueel maken van verborgen belemmeringen. Het was ook spannend en ongrijpbaar, ik begreep niet helemaal wat er gebeurde maar voelde wel dat dit het juiste pad voor mij was. Ik heb me meteen aangemeld voor de opleidingen familieopstellingen en organisatieopstellingen bij Latitude Opleidingen. 

In mijn werk als manager bij een ingenieursbureau zet ik NLP en systemisch werken dagelijks in. Dit kan bijvoorbeeld zijn een gesprek of opstelling over het niet innemen van de juiste plek van een leidinggevende tot collega's die niet harmonieus samenwerken en niet begrijpen waarom dat zo is (en er wel last van ervaren). Symptomen hiervan zijn vaak onbegrip, stress en conflict. In een opstelling komt het inzicht vanzelf. Tijdens een interventie zet ik mensen op de juiste plek en doet het veld zijn werk.

Ik geloof in het gebruik van diverse stromingen die ik tot nu toe in mijn rugzak heb verzameld om je te kunnen helpen. Ik ben nuchter van aard, zoek de verbinding met mensen en vind het gebruik van humor in mijn werk belangrijk. Ik gun iedereen de juiste plek. 

Linkedin: https://ap.lc/PKMHb

 

Bente Zoer

Tijdens mijn studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met familieopstellingen. De eerste opstelling die ik ooit heb meegemaakt heeft een vuurtje aangewakkerd dat sindsdien alleen maar harder is gaan branden. Dit was in 2016. Ik voelde gelijk dat dit iets was waar ik verder mee wilde: het klopte. 

Ik heb toen ook de minor Gezinsbehandeling gekozen om meer met het systeem-gerichte denken in aanraking te komen. Daarna ben ik gaan werken in de jeugdzorg als ambulant gezinshulpverlener. 

Ik merkte al vrij snel dat het systeemgerichte denken veel deed in de gezinnen waar ik werkte. Door uit te zoomen en het gedrag van een kind te zien als symptoom worden kinderen ontschuldigd. Tegelijkertijd merkte ik ook dat de ontwikkelingen en inzichten nog wat aan de hoofdelijke bovenlaag bleven en hardnekkige patronen zich bleven herhalen. Het ervaren, het doorvoelen en het voor je zien gebeuren zoals tijdens een opstelling boort een laag aan die in mijn optiek echt nodig is voor het doorbreken van patronen. 

Ik besloot in 2020 om mij nog meer te gaan verdiepen in het systemisch werken en zelf de opleiding familieopstellingen te volgen bij Latitude Opleidingen. Ik wilde graag leren om opstellingen te begeleiden en ik heb daar uiteindelijk zo veel meer uitgehaald dan ik mij van tevoren voor mogelijk had gehouden. Er zijn bij mij onzichtbare belemmeringen zichtbaar geworden die ervoor gezorgd hebben dat ik nu weer de juiste plek in mijn systeem in kan nemen. Ik gun iedereen dat. 

Vanuit verbinding, openheid en het fenomenologisch waarnemen van wat er is kom ik graag met jou tot de kern. 

Linkedin: https://ap.lc/DDdJd


Missie, Visie en Kernwaarden
"Op de juiste plek"

Wij dromen ervan om zoveel mogelijk mensen inzicht te geven in dat wat er belemmert om de juiste plek in te nemen in het gezin, organisatie, team en loopbaan. Wij geloven in de kracht van systemisch werken en leveren een bijdrage aan het verkrijgen van inzichten in het innemen van de juiste plek. Op de juiste plek betekent dat je in balans bent en in je kracht staat. Dit gunnen wij iedereen en elke organisatie. Daarnaast geloven wij in het teruggeven van wat je kunt missen en datgene te investeren in de medemens. Wij zullen ons best blijven doen om zoveel mogelijk terug te geven van dat wat er gemist kan worden in ons bedrijf; gewoon omdat het kan.
Integer, respectvol en maatschappelijk betrokken